Ce este erupția dentară?

Conţinut

Erupția dentară este o etapă normală în dezvoltarea dinților.

În această perioadă, dinții de lapte erup în cavitatea orală. Ei se formează în interiorul oaselor maxilare și se deplasează progresiv în grosimea lor. Penetrează apoi gingia și continuă să crească până când întreaga coroană a dintelui este vizibilă.
Erupția dentară nu este o boală. Este un proces natural care începe în general în jurul vârstei de 6 luni. Dar fiecare bebeluș are ritmul său. Nu trebuie să vă îngrijorați dacă procesul începe mai devreme sau mai târziu. Momentul în care apare primul dinte nu are nicio legătură cu dezvoltarea normală a copilului. În general, erupția dentară durează până la vârsta de 3 ani când copilul va avea 20 de dinți (10 pe fiecare arcadă). 

Content
Image
Ce este erupția dentară?
texte

Calendarul apariției dinților de lapte

Momentul în care apar dinții de lapte variază de la un copil la altul, dar un lucru este sigur: ordinea apariției rămâne întotdeauna aceeași.

- INCISIVII
Între 6 și 16 luni
Cei 8 incisivi (laterali și centrali). Ei au rolul de a tăia mâncarea.

- MOLARII UNU TEMPORARI
Între 13 și 24 luni
Primii 4 "molari unu temporari". Ei au rol în masticație (sfărâmare, zdrobire).

- CANINII
Între 16 și 23 luni
Cei 4 canini. Ei au rolul de a sfâșia alimentele, fiind foarte robuști.
 
- MOLARII DOI TEMPORARI
Între 23 și 33 luni
Cei 4 "molari doi temporari". 
 

Camilia®, o soluție pentru calmarea bebelușului.

Obraji roșii, iritabilitate, gingii inflamate, somn agitat, copilul este morocănos… Manifestările erupției dentare sunt numeroase. Citește și...
Image
FAQ
FAQ

Pentru ce se utilizează medicamentul homeopatic Camilia® ?

Camilia® este un medicament homeopatic utilizat în tulburările atribuite dentiției la sugari și copii (dureri de dentiție, iritabilitate, înroșirea obrajilor, diaree).